Sega men frasiga...

Adam gillar maränger och han älskar choklad...Då måste ju chokladmaränger vara en hitt. Vi fick i varje fall för oss att prova. Och goda blev de, lite stora kanske tyckte Adam, hade varit bättre med mindre så hade vi haft fler och de hade räckt längre.
Men de fick ett bra betyg, de blev hårda och frasiga på utsidan och sega i mitten och så smakade de ju choklad...Riktigt goda!
 
Tänk er sådana i en marängsvisch med vaniljglass, jordgubbar lite grädde och extra mycket chokladsås=)
 
SEGA FRASIGA MARÄNGER
 
100g mjölkchoklad
3 äggvitor
1 1/2 dl socker
 
Smält chokladen och låt den kallna. Vispa äggvitorna med1/2 dl  av sockret till ett vitt fast skum. Tillsätt resten av sockret och vispa till ett ännu fastare skum. Skummet ska vara riktigt hårt och blankt. Du ska kunna hålla bunken över huvudet utan att det rinner ut. Ringla sedan i chokladen och vänd bara försiktigt ett fåtal gånger. Rör man runt för mycket blir de bara bruna istället för lite melerade. Sen är det ju gott när det ligger mycket choklad på vissa ställen. Klicka upp marängsmeten på ett pakplåtspapper med hjälp av två skedar.. Grädda mitt i ugnen i ca 1 1/2 timme i 125 grader. Låt dem gärna ligga i rumstemperatur över natten så hinner de torka riktigt ordentligt...Men visst går de att äta direkt de svalnat, det vit vi=)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0