Så så god...

Den här blev himelskt god, en riktig lyckoträff. Inte för söt, inte för sur, inte för kladdig och inte för torr. Vitchoklad, citron, kokos och blåbär. Kladdig i mitten och med ett krispigt täcke uppe på, och som pricken över i:et...kokkoskanterna...Så gott!
 
WHITE BLUEBERRIE CAKE
100g smör
100g vitchoklad
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 citron , det rivna skalet av en citron
1 msk pressad citron
2,5 dl mjöl
1 1/2 dl blåbär
1 tsk potatismjöl
kokos till formen
 
Smält smöret i en kastrull, ta från värmen och lägg i chokladen och rör tills den smält. Häll över vätskan i en bunke, blanda i socker, vaniljsocker och sedan ett ägg i taget. Tillsätt sedan citronskal och saft samt mjölet. Rör snabbt i hop till en smet. Blanda blåbären med potatismjölet och häll i smeten, rör runt försiktigt. Smöra en form med löstagbar kant och bröda den med kokos, häll i smeten. Grädda den mitt i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter. Beror på hur kladdig du vill ha den. Låt svalna och pudra över florsocker...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0