Browniekaka...

Killarna vill fika på balkongen i helgen, för de tyckte att det är ett måste när solen skiner. Så det var bara till att baka något. Choklad är ju en höjdare tycker barnen, så jag leta fram detta recept. 8-10 bitar...jo tjena! Vi delade den på fyra utan problem..Gud så god den blev.  Helt perfekt...verkligen alldeles för god när man hade tänkt vara nyttig;)
Passar både till fika och till efterätt. Som vanligt måste ni bara prova!
 
BROWNIEKAKA
 
125g mjölkchoklad
100g rumsvarmt smör
3 dl socker
2 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl mjöl
 
Smält chokladen, låt svalna lite.
Vispa i hop smör och socker. Vispa upp äggen och tillsätt de i smörblandningen, och rör sedan i den smälta chokladen. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Bred ut smeten i en smord och brödad form med avtagbar botten. Kläm fast ett smörpapper i botten så är det lättare att föra över den på ett finare fat. ( jag gör det alltid, med alla kakor jag bakar i dessa formar) Grädda på 175grader i ca 30 minuter. Låt svalna och pudra med kakao och servera med lättvispad grädde och färska bär. Eller ät den bara som den är=)
 

Kommentarer
Postat av: Liselott

Mumsigt!! Kanske ska prova den i helgen :)

Svar: Det tycker jag att du ska...Mycket god=)
Linda Johansson

2013-04-04 @ 22:13:53
Postat av: Emilie

Hej!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,
Emilie
Hittarecept.se

2013-04-12 @ 11:47:53
URL: http://www.hittarecept.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0