Focaccia...

Det här är något ni bara måste prova, så gott och så enkelt...men det ser avanserat ut. Det blev väldigt uppskattat på helgens kalas.
Absolut godas samma dag som det bakats...




25
g
(1/2 pkt) färsk jäst
3 dl ljummet vatten
0.5 dl god olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7 dl vetemjöl special
körsbärstomater
färsk basilika

Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning


Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter. Sätt ugnen på 220 grader, varmluft. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten. Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, tryck ner tomaterna och den klippta basilikan, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0