Efterätt...

För länge sedan fick jag lakrismaränger hos min vän Ulle. De var så goda att jag fick för mig att göra något liknande. Och till lakris så är det ju mycket gott med hallon och citron...Så det fick det bli!

En söt maräng med smak av saltlakris tillsammans med syrlig "glass" och mjuk grädde...Vad tror ni om det=)

MINI LAKRIS PAVLOVA MED
HALLON OCH CITRON PARFAIT



lakrispavlova


4 st äggvitor
2 dl socker
3/4 tsk vitvinsvinäger
1 1/2 tsk majs stärkelse, majsena
ohoj lakris sås

Vispa äggvitorna till en fluffigt, hårt, vitt skum. tillsätt sedan sockret lite i taget, vispa tills det blir ett hårt blankt skum. tilsätt sedan vitvinsvinäger och majsena under fortsatt vispning. Det ska bildas toppar som inte sjunker undan av vispen när det är klart. Det tar ett bra tag att vispa så det görs med fördel i maskin.När du är nöjd med skummet häller du försiktigt i lite lakrissås och vänder runt skummet ett par gånger. Ha inte i för mycket då försvinner hård heten på skummet. Och det behövs inte mycket för att ge smak och lite färg och ränder. Klicka ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Det blir cirka 8st stora maränger. Med baksidan av en matsked formar du sedan en grop i mitten av varje maräng.  Grädda i 110grader i 1 1/2timmar. Stäng sedan av ugnen och låt marängerna stå kvar och svalna.



Hallon och citron parfait

3 äggulor
3 msk+ 1 dl florsocker
3 dl grädde
250g fryska hallon
rivet skal från en halv citron

Vispa äggulor och 3 msk florsocker pösigt. Vispa grädden i en annan bunke.
Mixa de frysta bären tillsammans med 1 dl florsocker och citronskalen. Blanda sedan ner hallonen i äggsmeten och vänd sedan ner grädden försiktigt. Häll i valfri form och ställ i kylen i minst 4 timmar. Ta fram ca 15 min före servering.

Fyll marängen med hallon och citron parfait och lägg en klick med grädde på toppen, dekorera med färska hallon och lakris sås.



Verkligen inte dummt=)


Kommentarer
Postat av: Liselott

Det smakade lika gott som det är snyggt :) Ja, ni fattar!

2012-06-10 @ 21:31:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0