Äpplen igen...

Den här var så så god...Ni måste bara göra den...LOVA

Faktiskt så har jag igentligen bara tittat på när mamma bakade den i dag...och så var jag ugnsvakt..hehe. Så tack mamma för detta recept...kommer jag att gör om många gånger. Den blev så där lagom av allt, lagom söt, lagom saftig, lagom kladdig, lagom seg, lagom frasig... Enda felet...Alldeles för god=)

ÄPPELKAKA MED VANILJGÖMMA




3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2-3 äpplen
1 dl vatten

fyllning
100g smör
1 dl mjölk
3-4 msk vaniljsocker

ströbröd el kokos el cesamfrön
florsocker

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vänd ner i smeten. Koka upp vattnet och rör ner det. Häll i en brödad form med avtagbar kant. skala och skiva äpplena och lägg dem ovanpå smeten i ett vacker mönster.
Grädda kakan direkt i nedredelen av ugnen i ca 40 minuter på 175 grader.
Lossa kanten på formen och låt kakan stå och svalna. Dela sedan kakan på mitten (under äpplena) så det blir två bottnar.
Smält smöret, tillsätt mjölken och vaniljsockret och låt koka i 2 minuter under omrörning. Skeda vaniljmjölken över bottnarna. Lägg ihop kakan och sikta över florsocker.



Kommentarer
Postat av: Jenny

Oj vad god den ser ut!

2012-05-01 @ 22:15:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0