Jättekringla...

Verkligen en snabb bulle, tar inte alls lång tid att göra, och som vanligt mycket enkel och mycket god. Kul med en liten annan variat på bulle. Och med en helt ljuvlig fyllning..mmmm

JÄTTEKRINGLA MED PHILADELPHIAKRÄM



150g smör
6 dl mjöl
50g jäst
1 dl gräddmjölk (hälften vispgrädde och hälften mjölk)
2 ägg

Fyllning
50g smör
50g philadelphiaost
1 1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

1 ägg till pensling
pärlsocker

Börja med fyllningen. blanda smör, philadelphia, florsocker och vaniljsocker till en bredbar röra. Smula matfett i mjölet i en bunke. Lös upp jästen i den kalla gräddmjölken. Vispa söder äggen och tillsätt dem och jästblandningen till det andra. Blanda raskt samman till en deg. Ta upp degen på mjölat bord och kavla ut den till en platta på 20x80 cm, och bred på fyllningen. Rulla sedan i hop den så som en rulltårta och forma den till en kringla, lägg den på en plåt med bakpapper. Låt jäsa i ca 30 minuter under bakduk. Pensla med ägg och strö på rikligt med pärlsocker. Grädda i 20 minuter på 225 grader.

Mycket god...så sant!
Och snacka om att impa på ungarna med värdens största bulle=)



Kommentarer
Postat av: Liselott

Mums! En sån ska jag prova att baka...

2011-10-09 @ 21:57:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0