Paj är aldrig fel...

Bjöd på en himla massa pajer i helgen...innan alla tårtor förstås =))

Paj kan ju aldrig vara fel och så går det att förbereda och bara värma. Och så är det så gott!

FETA OCH KÖTTFÄRSPAJ


Pajdeg:
6 dl vetemjöl
250 g smör
1 dl vatten

Köttfärsröra:
800 g köttfärs
2 stora gula lökar
1 stor burk champinjoner
3 vitlöksklyftor
Salt
Svartpeppar
½ krm cayennepeppar
1 dl Sweet chili sås
2 msk soya

Fetaost
jalapenos
Tomat

Äggstanning:
5 ägg
4 dl mjölk
1 dl grädde
Salt
Svartpeppar

5-6 dl riven ost

Den här sattsen räcker till en långpanna eller två vanliga pajformar. Vill du bara göra en, så halvera bara receptet.

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen i matberedaren snabbt, låt den helst vila en stund i kylen. Tryck ut den i en långpanna. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda i 200 gr i mitten av ugnen, 10-15 minuter.

Hacka svampen och löken smått. Stek först svampen, sen köttfärs, lök och pressad vitlök i smör. Krydda och häll i sweet chilisåsen och soyan.

Vispa ihop äggstanningen.
Häll först köttfärsröran över det gräddade paj skalet, strö sedan fetaost, jalapenos och tomatskivor och sen äggstanningen. Och över allt strör du osten.

Grädda pajen strax nedanför mitten i ugnen i
200 grader tills stanningen stelnat och pajen fått lite färg.





Servera med sallad och sweetchili dressing eller vanlig creme fraiche.

Kommentarer
Postat av: [email protected]

Vad skönt linda ska ha paj i helgen innan dina tårtor (två st) nu slipper jag slå upp recept NICE....

2011-05-25 @ 06:37:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0