Nybakat....

Nybakade frallor på morgonen det är inte dumt. Smidigt att göra degen på kvällen och och sedan baka ut och grädda på morgonen.

Jag är riktigt nöjd, för visst blev de fina?



125 g smör
6 dl mjölk
1 paket jäst
1 msk socker
1 msk salt
ca 16 dl mjöl
1-2 msk oliv olja

1 ägg till pensling
vallmofrön

Smält smör häll i mjölken och smula i jästen, rör tills jästen löst sig men låt inte vätskan bli för varm (ska vara kallare en fingervarm) efter som den ska kalljäsa över natten. Blanda i salt och socker och sedan mjölet. Arbeta till en smidig deg. När du fått i hop den häll över olivoljan och arbeta in den  lite (ska vara lite kladig). Lägg i en bunke, dofta över mjöl och täck med plast och en bakduk. Ställ i kylen över natten.
Dela den i 4 bitar och rulla varje bit till tunna längder, ca 1 meter.
fläta i hop de fyra längderna till en lång fläta. Dela den i lagom bullar, vik in ändarna under och lägg på en papprad plåt. Lägg över bakduk och ställ över diskhon med varmt vatten i, i ca 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

Servera lite små varma...mmm gott med smör och ost, och speciellt när smöret smälter lite...


Kommentarer
Postat av: Anna F

Superfina!

Hur många blev det?

2011-07-26 @ 16:00:40
Postat av: Linda

De blev väldigt goda också=). Det blev ca 15 st, men de blev rätt stora så man kan nog räkna med att man kan få ut 15-20 st.

2011-07-26 @ 16:05:46
URL: http://aklejatrend.blogg.se/
Postat av: Liselott

Ser gott ut. Får testa det ikväll och mumsa på imorgon till frukost :)

2011-07-26 @ 18:48:07
Postat av: [email protected]

ses jätte mumsiga ut...ska prova till helgen sedan är det slut på semestern snyft men vi ses snart kul kul:-)

2011-07-26 @ 21:35:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0