Tryffeltoppad kladdkaka...
Nu skojar jag inte....Den var gudomligt god, helt fenomenal...Ni måste bara prova den.
(Fotovänner, det finns en bit till er i kväll....)
TRYFFELTOPPAD KLADDKAKA
150 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 ¾ dl vetemjöl
4-5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt
Tryffel:
1 dl vispgrädde
50 g smör
150 g vit choklad
150 g mjölkchoklad
Ugn: 175°
Smöra en rund form med löstagbar kant.
Smält smöret.
Rör ihop det med alla andra ingredienser.
Grädda kakan i 15-20 min.
Kolla med en sticka (tandpetare/potatissticka) så att den är kladdig.
Låt kakan vara kvar i formen och låt den svalna.
Tryffel:
Smält hälften av smöret och tillsätt hälften av grädden.
Låt koka upp och tag av från värmen.
Blanda i hackad vit choklad
Bred ut den vita chokladen på kakan och låt svalna i kylen.
Smält resten av smöret och tillsätt resten av grädden
Låt koka upp och tag av från värmen.
Blanda i hackad mörk choklad.
Bred ut den mörka chokladen över den vita på kakan.
Låt stelna i kylen.
När tryffeln stelnat och kakan ska serveras så lossa den från formen. (Kakan blir nästan godare dagen efter.)
Du är ju för jäkla duktig på att garnera!
(och dekorera och fotografera..)
den ser jättegod ut.
ja det hade ju varit gott!
Den var fantastisk Tessan... synd du missa!
Den hade jag velat smaka...mums!
OMG så gott det ser ut!!!