Halloncheesekladdkaka...

Ojojoj den var god....nästan som godis!

Väldigt kladdig men inte för söt, bara väldigt lagom. Bästa av allt...den blir godast av att göra dagen innan. Så smidigt, älskar sådant som kan förberedas dagen innan man ska bjuda.





Kladdkakesmet:
150 g mörk choklad
100 g smör
1 dl socker
2 ägg
1,75 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Ev. 1 - 3 tsk kakao

Hallon Cream Cheese-glasyr:
100 g cream cheese
2 msk socker
½ ägg
1 tsk vetemjöl
1 - 1,5 dl hallon, färska eller frusna

Kakao till formen


Smält choklad & smör i en skål över ett vattenbad.
Vispa socker och ägg luftigt, rör i den smälta chokladen & smöret.
Tillsätt mjöl & vaniljsocker, blanda till en jämn smet.
Smörj en form och ha kakao i stället för bröd eller mjöl, och häll i chokladsmeten i formen.

Glasyren:
Blanda allt i en matberedanre eller med en handmixer.
Häll över hallon-glasyren över kaka. Dra några drag med en kniv i smeten så att den blandas lätt.

Grädda i nedredelen av ugnen ca 15-20 min, 175 grader.




Visst blir det en fin mörk ytterkant mer man brödar med kakao.

Kommentarer
Postat av: mamma

Hmmm, så mycket för god! Fick smaka!

2011-02-08 @ 07:56:08
Postat av: Kaksmulan

Åh, det ser underbart gott ut. Måste bara prova detta recept!

2011-02-09 @ 03:37:22
URL: http://kaksmulan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0