Underbart seg...

Kladdkaka är ju aldrig fel...

SEG OCH UNDERBAR KLADDKAKA





50g smör
1/2 dl matolja
2 ägg 2 dl socker
1 dl farinsocker
2 1/2 dl mjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

50-100g av din favorit choklad ( jag blandade )

Smält smöret och blanda i oljan. Vispa socker, farinsocker och äggen pösigt, blanda i det varma smöret. Blanda samman de övriga ingredienserna förutom chokladen och sila ner i smeten. Smöra och bröda en form och häll i smeten. Hacka chokladen grovt och tryck ner i smeten. Sätt ugnen på 150 grader och grädda kakan i mitten av ugnen i ca30 minuter. Den ska vara lite kladdig i mitten. Den går utmärkt att göra dagen innan. Servera som den är eller med lättvispad grädde eller vaniljglass.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0