Köttfärsgratäng med rotfrukter..

Det här är verkligen en storfavorit till middag för mig. Allt i ett och det är så himla gott. Bara att slänga i hop och gärna göra en riktigt stor form så det räcker till många matlådor. Men man får inte glömma salladen och dressingen.

Självklart kan man göra med bara potatis också, det är inte dumt det heller!


600g nötfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1/2-1 färskchilli
1 tsk salt
1 msk olivolja
1 krm svartpeppar
1 tsk oregano
3 msk tomatpure
1 msk kalvond konc
2 dl vatten
1/2 dl tacosås (färdig i burk)
1 påse gratängost

potatis
palsternacka
morot

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och finhacka löken, chillin och vitlöken. Bryn färsen i oljan, när den fått lite färg tillsätt lök, chilli och vitlök , svartpeppar, salt och oregano.
Tillsätt sedan vatten, tomatpure, kalvfond och tacosås och låt puttra i ca 5 minuter.

Skala och skiva potatisen och gör stavar av morot och palsternacka. Varva sedan rotfrukterna och färsen i en ungsfast form och strö tillsist på osten. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Kän med sticka så att rotfrukterna är färdiga.

Servera med sallad, sweetchilliderssing och färsk bagett.


Sweetchilliddressing
Blanda bara creamfachie med sweetchillisås, ta sås efter hur stark dressing du vill ha. Det är väldigt lätt och mycket gott och det passar bra till mycket.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0