Glassigt...

Här kommer tårta nr. Mycket lätt att göra och går att göra ett par dagar i för väg. Lätt och fräsch i smaken, gillar men apelsin har man det i botten kakan, men man kan låta bli också.  Jag hade det i men tyckte nog att apelsinsmaken tog lite för mycket  överhand så man inte kännde så mycket choklad smak...och det är ju synd, för choklad är ju underbart!

CHOKLADTÅRTA



Botten:
400g mandelmassa
1 ägg
3 äggvitor
4 msk kakao
Rivet skal av en apelsin (om man vill)

Fyllning:
5 dl vispgrädde
300g mjölkchoklad
3 äggulor

Garnering:
Smält mörkchoklad
Färska hallon

Varm hallonsås:
Hallon
Saften från apelsin
Florsocker

Riv mandelmassan, rör i ägget och äggvitorna som du vispat lätt, kakao och apelsinskalet.
Smörj en form med löstagbar kant och häll i smeten. Grädda i ca 20 minuter i 175 grader, låt kallna.

Vispa grädden, dela chokladen i bitar och smält på låg värme i kastrull. Låt svalna lite och rör försiktigt ned en äggula i taget. Blanda hälften av grädden i chokladsmeten,när du fått en jämn choklad smet vänder  ner resten av grädden försiktigt för att behålla luften. Häll smeten över kakan i formen, täck med plastfolie och frys i minst 4 timmar.

Låt tårtan stå framme i ca 30 minuter före servering.  Garnera den.

Mixa hallonen och blanda apelsinsaften och florsockert i hallon. Sila såsen för att få bort kärnorna, värm den och servera med kakan.





Kommentarer
Postat av: Linnea

Ser ju hur god ut som helst, måste provas!

2010-05-20 @ 22:57:49
URL: http://linneasblommandevarld.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0