Chokladhallonkaka..

Det här var en lätt och syrlig kaka, känns inte alls så onyttig som den kanske är. Verkligen att rekomendera till sommar kaffet.

CHOKLADHALLONKAKA


 

200g smör

3 dl frysta hallon

3 dl strösocker

1 dl kakao

3 ägg

3 dl vetemjöl

 

Smält smöret i en kastrull, rör i hallonen så att de tinar i smötet. Låt svaln lite.

Blanda socker kakao och vaniljsocker, rör ner allt i smörhallon blandningen.

Rör ner ett ägg i taget, blanda sist i mjölet.

Häll smeten i en smort och brödad form med löstagbar kant.

Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20-25 minuter.

Servera med grädde och hallon, jag blandade i röd karamellfärg i grädden så den blev sött rosa och så rev jag vitchoklad (så klart) över innan servering.

 


Kommentarer
Postat av: Anonym

super god =)

2010-06-08 @ 20:50:06
Postat av: ewa

Jättegod, inte så stabbig. Kändes nästan nyttig. En sak bara, för mycket goda kakor på jobbet. Inte en chans att hålla igen då vi måste prova alla Lindas bakverk. Men tack i alla fall. Kram från värsta tjockisen.

2010-06-08 @ 22:18:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0