Sagolik....

Som en liten bröllpstårta. Sommar fräsch, lätt, härlig och god.

HALLONPANNAKOTTA PAJ

Botten:

12 st digestivekex

75g smält smör

Fyllning:

3 tsk gelantinpulver

3 dl vispgeädde

1 dl socker

250g hallon

200g philadelphiaost

Smula kexen fint, smältsmör och blanda ordentligt. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. Grädda mitt  i ugnen i 180 grader i ca 8-10 minuter, låt svalna.

 

Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjug på svag värme tills sockret har löst sig. Rör i gelantinpulvret och se till att det löser sig( fungerar med 3 gelantinblad också). Låt svala något.

 

Mixa hallonen med en stavmixer till en pure, blanda med philadelphiaosten och vispa till en slät kräm. Häll i krämen i formen.

 

Låt pajen stå i kylen i minst 3 timmar, men du kan gärna göra den dagen innan den ska användas, så vet du att den säkert stelnat.

 

Dekorera med färska bär och lite annat snyggt ...som små kvistrosor och hallonblad. För visst blev den sagolik?

 


Kommentarer
Postat av: Linnea

Så fantastiskt fina tårtor, vad duktig du är! Får lite prestationsångest...

2010-06-01 @ 20:17:54
URL: http://linneasblommandevarld.blogg.se/
Postat av: Darksess

Åh vad fin! :) Ser väldigt gott ut.

2010-06-05 @ 10:03:26
URL: http://darksess.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0