Nougatcrisp....

Knapriga knäckiga nogatbitar. Goda lite sega men smälter i munnen och ger självklart mersmak =)

NOUGATCRISP MED HASSELNÖTTER


100g smör

4 dl krosat cornflaks

1 dl hackade hasselnötter

1 msk vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

1 dl ljust muskovado råsocker

1 tsk vaniljsocker

2 msk ljus sirap

 

150 g nougat

 

Blanda cornflakes, nötter, mjöl, bakpulver, muskovadosocker och vaniljsocker i en skål. Smält smöret och tillsätt det i den torra blandningen tillsammans med sirapen. Blanda väl. Tryck ut massan i en form ca 20x30 cm. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.

Hyvla över nogaten medans kakan är varm. Låt svalna och skär sedan i lagom stora bitar.

 

Jag smälte lite mörk choklad och ringlade över nogatlagret när det stelnat, bara för att göra det ite finare!


Kommentarer
Postat av: jenny söderberg

hur hinner du med att baka i dessa bråda tider ;)

2010-12-19 @ 22:42:31
URL: http://www.etageblommor.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0