Vad gör man när man är ledig?

Jo då bakar man, det är så himmla kul...har kommit på att jag älskar att baka, det gjorde jag förr också. Men något kom i mellan typ butiker och barn, men jag har alltid gillat att baka och prova på nytt, hitta på lite, blanda som man vill....det är bara så kul. Självklart  lyckas man inte alltid, men oftast!

Morotsmuffins med apelsin och vitchokladfrosting




2 ägg
2 dl strösocker
150g smält smör
rivet skal och saften av en apelsin
2 skalade och rårivna morötter
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt det smälta smöret, apelsinskal och saft. Rör försiktigt ner morötterna och sedan mjölet blandat med bakpulvret.
Klicka ut smeten i muffinsformar gärna i en muffinsplåt, fyll till 2/3. Grädda i nedredelen av ugnen i 200 grader i ca 18.22 min.
Låt svalna.

75g rumsvarmt smör
50g vitchoklad
100g cream cheese
3 msk apelsin saft
ca 3 dl florsocker

Smält chokladen och låt svalna lite, vispa smöret fluffigt och blanda med chokladen, apelsinsaften och cream cheese. Häll sedan i florsocher och vispamed elvisp tills smeten blir fast och slät.

Dekorera med det du tycker passar.

Kommentarer
Postat av: Danielle på HeavenlyCupcake

Hej Linda!

Du förvarar dina cupcakes bäst i kylen. Allra bäst är det att förvara frostingen för sig, muffinsarna för sig och dekorationerna för sig, för att sedan bara lägga ihop dem samma dag. Beroende på vilken frosting du har så kan du även frosta dem dagen innan, men det fungerar inte om du har vispgräddefrosting. dekorationer i sugerpaste eller marsipan kan du göra flera dagar i förväg och förvara i kylen. Hoppas det hjälpte dig lite!

2010-04-04 @ 18:52:41
URL: http://www.heavenlycupcake.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0